Start Aktualności Informacja prasowa dotycząca narzędzia „Cyfrowe narzędzie dotyczące Celów Zrównoważonego Rozwoju i migracji”

Kilka dni temu z okazji Tygodnia Solidarności z Ludami Zmagającymi się z Rasizmem i Dyskryminacją Rasową (ONZ), projekt Tworzenie Sprawiedliwych Miast uruchomił „Cyfrowe narzędzie dotyczące Celów Zrównoważonego Rozwoju i migracji”, narzędzie internetowe opracowane przez Uniwersytet Boloński – Alma Mater Studiorum (Departament Nauk Społecznych i Politycznych – kampus Forli) we współpracy z Liderem Projektu – Regionem Emilia-Romagna, oraz przy zaangażowaniu wszystkich partnerów z 7 krajów europejskich (Włochy, Chorwacja, Polska, Rumunia, Hiszpania, Dania, Szwecja) oraz 2 krajów spoza UE (Albania i Mozambik). Adres tego narzędzia to: www.sdgsmigration.unibo.it. Więcej informacji na temat tego narzędzia znajdziecie w załączonej informacji prasowej.

Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Poznaniu
ul. Nowowiejskiego 11, 61-731 Poznań